Cum a fost la THE INVINCIBLES TEAM 2009

INVINCIBLES TEAM

Cele petrecute in Gravity Park din Constanta par si acum desprinse dintr-un film, sau cel putin dintr-un episod “Best Of” al celor mai tari si intense momente extreme de care-a avut parte Romania.
Cuvintele sunt prea sarace sa descrie atmosfera, trick-urile, oamenii si trairile…dar o incercare trebuie facuta.

Jurnal THE INVINCIBLES TEAM
I. Vineri – Ziua 1 – Sosirea
II. Sambata – Ziua 2 – Nebunia
III. Duminica – Ziua 3 – Familia
IV. L, Ma, Mi… – Total + Recuperare

I. Sportivii au inceput sa apara in Gravity Park inca de la ora 10 a diminetii. Autocarul plecat din Oradea a fost primul care si-a varsat incarcatura la Plaja H2O, ca mai apoi sa faca tura spre skatepark. La ora 14:00, toti riderii aflati in cele 3 bus-uri pornite din tara s-au vazut stransi in grup compact in zona Gravity…unde Echipa H2O a sunat convocarea la sesiunea de inscrieri (respectiv confirmari ale inscrierilor online).

Ultimul autocar sosit in park a fost cel care-i continea pe majoritatea sportivilor straini, dimpreuna cu brigada de Bucuresti.
Iar seara, mergand pe ideea “Hai la bal, NE-trecand pe la spital”, intregul comitet s-a pus pe activitati subversive si de intimidarea a faunei locale: Outdoor Party, in dulcele stil clasic.

II. S-a facut Sambata pe nesimtite. Dimineata i-a gasit pe unii inca petrecand, pe altii intre asternuturi, dar au exitat si cateva exemplare rare care au crapat pleoapa dimineata devreme, dorind probabil sa fie cei care deschid portile parcului. Cei mai proaspeti si pe zona dintre toti au fost cataratorii si trialistii. De unde tragem concluzia ca echilibrul necesar in practicarea acestor 2 sporturi este element de baza in abordarea unei zile inca de la primele raze de soare.
Startul THE INVINCIBLES TEAM s-a dat in ordinea sosirii si a efortului depus in traseu, cu o mica mare schimbare de modificare: atat organizatori cat mai ales concurenti trebuiau sa termine intreaga serie de competitii in doar o singura zi (Sambata), din cauza vremii nefavorabile ce se anunta pentru Duminica. Asadar, inghesuiala maxima, si 100% concentratie de actiune si adrenalina/cm2 mai exact 310 sportivi dintr-un total de 380…70 pierzandu-se pe drum, si mai putem baga si publicul, prezent intr-un numar foarte mare, care s-a comportat foarte bine si caruia ii multumim pentru atmosfera pe care au facut-o.

Ora 11:00 – startul concursului de catarare, care s-a desfasurat in paralel cu cel de trial, dar pana la un punct. Numarul mare de inscrisi la trial a facut ca zona rezervata echilibristilor pe 2 roti sa fie ocupata pana in buza serii. Geo Bivuacu, autorul traseelor invincibile, a fost cel care-a stat si la asigurarea si notarea climber-ilor. Exact pe latura opusa a parcului, Claudiu a dirijat tot ce a insemnat sesiune de calificare si finala in zona de trial.

Ora 13:00 – s-a sunat de regrupare in DirtPark. Dar asta DUPA ce Clau Mic si Gabi, shaperii de serviciu, au terminat de carat roabele de pamant si acoperit santurile din relief. Poze mai mult decat explicite pe pagina de Facebook.
Mountainbikeri, BMX-eri si cativa Mountainboarderi au pus stapanire pe rampe si drop-in, pieptanate in prealabil de catre Clau Mic si Gabi (Multzam baieti!). Vesnic tanarul Kiksu, cot la cot cu Tudorel si Geza au luat in primire arbitrajul probei de dirt. Si-au avut de lucru: double tailwhips, flair-uri si rotatii grupa mare. Brigada sosita din Ungaria a evoluat strategico-religios: “From dust to dust…Tarana-am fost, tarana va facem.” De la Alin Moldovan (aka Cap de Spitza) cetire: ,“Bah, io n-am mai vazut asa ceva. I-or dat baietii din Ungaria, de m-o luat capu!” Bobo Ujvari a pus roti, peg-uri si pedale pe locul I in competitia de dirt a PRO BMX-erilor, iar colegul Balasz a luat Best Trick-ul cu un Crossfooted Backflip. La Amatori, al nostru Darius Zamfir a convins juratii ca merita Locul I.
Bubuiala mare si la MTB, dar acolo s-a transat situatia mai repede: Laszlo Mihaly a fost declarat Invincibilul Suprem in competitia Profesionistilor, iar Eduard Gavril in cea rezervata Amatorilor.

Ora 14:00 – Skateboarderii au preluat park-ul sub placi. 58 de inscrisi in concurs, 20 dintre ei ramasi in finala, dintre care-I amintim pe Tinerica si Pamflet Brasov represent, Cezarica din Capitala, Radoslav venit din Bulgaria cu intregul team Flyskateboards si Michael Zakel, romanul naturalizat in Germania, Razvan Popoescu, George sau Robert. Flipane, 270-uri si 360 transfer, croockeds, 5 O-s, tail sau nose slides…dar pozele vor vorbi mai bine decat orice insiruire de cuvinte.

Ora 16:30 – De la 4 roti pe 2 axe sub o placa, s-a trecut la 4 (sau 8 roti) pe gheata. Rolling session, cu nume mari, atat la Amatori cat si la Profesionisti. Nu mai putin de 80 de rolleri pe listele de concurs, sositi din toate colturile tarii, dar si din Spania, Franta, Belgia, Marea Britanie, Croatia, Bulgaria, Elvetia si Olanda. Alor nostri Pavel, Cosmin, Balu, Radu, Andrei si Akox (plus toti cei neamintiti dar la fel de wicked) li s-au alaturat Kevin Francq, Bruno Willemar, Stephan De Freitas, Stephan Alphano, Chaz Sands, Richard Nikolay, Mario Velatrev si Avichai Wechesler. Competitia de rolling a fost inceputul sfarsitului pentru vocea lui MC Bobby. Si cum sa fi fost altfel cand s-au vazut super transferuri, bio flips, switch-uri care te faceau sa te-ntrebi de unde-atata echilibru si control al tevii, disaster stalls (Alphano a dovedit gardul in final), cateva 720 grinds de la Chaz, 900 si…un 1260 de colectie, autograf Alphano. Cat despre Stephan De Freitas…linii 99% flawles!!! Dar tot imaginile rezuma mai bine cele intamplate.

Ora 18:30 – BMX Park – sesiune inceputa cu evolutiile Profesionistilor. Cat reuseste un laringe sa ramana in stare functionala? Cel mult pana la Flair-ul din antrenamente al lui Balasz Ivanfi. Si daca trece de acest moment, e clar ca dupa primele runde, 80% din coardele gatului sunt placut praf. Cel care-a rupt gura asistentei…Daniel Wejdemeier! Din meniu: 360 tailwhip, tailwhip transfer (Omule, multam de pont, da� nu credem sa se riste careva!), Flair. Balasz i-a dat cu super Flair faky out (over the spine), tailwhip transfer cu drop de pe funbox, footjams (din nou de la Cap de Spita cetire: “Bah, asta nu-i normal! Cum sa dai d-astea?!?”) Partenerul lui Balasz, Bobo, a completat setul de evolutii de-a dreptul incredibile. Reactia asistentei: OOOOOOOOOOO!!!!!!!!! Multimea a fost la propriu…IN DELIR!!!!
Atat Alex Negreanu din Bucuresti, cat si Alex “the” Don din Cluj s-au pompat la maxim, si-au scos la suprafata niste runde faine! BIG UP!!!
Lupta la amatorii s-a dat intre Roby din Baia Mare, Stefan de la Timisoara, Tiby din Sfantu si Vlad cu David. Din pacate, aproape toata sesiunea amatorilor s-a desfasurat in semi-intuneric. Cu toate astea insa, show-ul a fost total pana la capat.

Ora 20:00 – Competitiile The Invincibles Team 2009 s-au incheiat. A urmat relaxul, doza de Mountain Dew (care pe parcurs i-a tinut pe toti activi), si lunga asteptare pana la momentul decernarii premiilor.

Ora 22:00 – Freestyle session cu Bully la platane, Loriko la tobe si brigada Freakuency c-un super demo de breakdancing. Daca pana sambata credeam ca numai “strainii” stiu dintr-astea, din momentul acelui demo ne-am schimbat optica: “Strainii ar avea ceva de invatat de la noi…”

Ora 22:30 – Dupa indelungi deliberari si calcule…rezultatele finale. Premiile in valoare de 30.000 EURO au fost catarate pe scena, trofeele si medaliile pregatite, MC Bobby si-a reluat microfonul in primire iar fetele H2O si-au ocupat locurile strategice.
Festivitate de premiere THE INVINCIBLES TEAM 2009! Doar cateva vorbe despre aceasta, pentru ca tot pozele vor explica mai bine: daca scena era putin mai mica, fie se rupea, fie dadea pe-afara; publicul si-a aratat aprecierea pentru Invincibilii 2009 dand din palme, picioare si plamani pana cand ultimul a parasit scena…si un pic dup-aia; acolo a fost prezenta cea mai mare colectie de consumatori de apa pentru sport extrem!!!
Si-a fost cantare Suie Paparude, Dj Fu, Mc Zani si Dj Matma. Si-a plouat, dar tot degeaba pentru ca atat sustinatori cat si invincibili au stat la party pana cand s-a taiat curentul. Sau filmul.

Dupa care…ne-am trezit Duminica, pe plaja H2O. Unul cate unul, mai mult sau mai putin in dimensiunea asta…ne-am strans la terasa IpaNera, unde gasca s-a-mpartit: indo-boards, motoare, o miuta cinstita, sau doar un pahar de vorba.

Noi, ei, ceilalti…TOATA LUMEA! Si nimanui nu-I mai venea sa plece, sau sa recunoasca ca orice minune dureaza…3 zile. Multe-ar fi de zis. S-ar scrie un roman…si-ar merge facut si film! Variantele pe scurt… aici pe www.h2o.ro si pe pagina de Facebook.

Cei ce-ati semnat de prezenta, ati fost, sunteti si veti fi INVINCIBILI! Cei ce-ati absentat…asteptam sa corectati greseala anul viitor!

Pana atunci insa, tineti aproape de H2O, bagati apa pentru sport extrem, si nu ratati evenimentele care-s pe vine!

Echipa H2O

Clasament THE INVINCIBLES TEAM 2009

CATARARE:
1. Ungureanu Daniel
2. Claudiu Miu
3. Catalin Petrescu
4. Corciovei Silviu
5. George Maris

Galerii: H2O 1

TRIAL:
Pro
1. Balmus Bogdan
2. Olosutean Radu Antoniu
3. Nicorescu Andrei
4. Stoian Madalin
5. Milian Alin ionut

Amat
1. Campeanu Bogdan Rares (Rila)
2. Baiesiu Alexe Ioan (Noni)
3. Nagy Daniel
4. Laszlo Bay
5. Sergiu Scandera (Fish)

Galerii: H2O 1

DIRT MTB:
Pro
1. Laszlo Mihaly
2. Pesteu Andrei
3. David Gheorghe
4. Paul Dragoman
5. Akos Istvandi

Amat
1. Eduard Gavril
2. Tibor Vuin
3. Tudor Festeu
4. Claudiu Fort
5. Catalin Ghios

Galerii: H2O 1

DIRT BMX:
Pro
1. Bobo Ujvari
2. Ed Zunda
3. Mark Vos
4. Daniel Wejdemeier
5. Adrian Malmberg

Amat
1. Darius Zamfir
2. Sergiu Fotache
3. Alex Rus
4. Paul Mandrut
5. Oreste Stragiuc

Galerii: H2O 1

SKATEBOARDING:
Pro
1. Cezar Iliescu
2. Radoslav Atanasov
3. Cucuruzac Florin
4. Popa Mihai
5. Alin Gavozdea

Amat
1. Razvan Popescu
2. George Barbulescu
3. Robert Cimpoiescu

Galerii: H2O 1

ROLE:
Pro
1. Stephan De Freitas
2. Richard Nikolay
3. Stoian Andrei
4. Kristian Szilagy
5. Adrien Anne
6. Chaz Sands

Amat
1. Kevin Francq
2. Willemar Bruno Borgo
3. Mario Velatrev
4. Kovacs Akos

Best Babe – Radu Corina

Galerii: H2O 1

PARK BMX:
Pro
1. Daniel Wejdemeier
2. Balasz Ivanfy
3. Bobo Ujvary
4. Adrian Malmberg
5. Mark Vos

Amat
1. Robert Hitter
2. Stefan Ghimpu
3. Tibor Baika
4. Vlad Danila
5. David Peto

Galerii: H2O 1

UN MARE BIG UP PENTRU castigatori, asistenta, staff…ce mai…TOTI CEI PREZENTI IN GRAVITY PARK LA THE INVINCIBLES TEAM!!!!

[via H2O ]

3 thoughts on “Cum a fost la THE INVINCIBLES TEAM 2009

Lasă un răspuns