Cum a fost la Transylvanian Rippers 2012

Clubul Sportiv Skateboard Transilvania a organizat în perioada 7 -9 septembrie 2012, festivalul de sporturi gravitaționale Transylvanian Rippers. Evenimentul a avut loc în Skatepark Rozelor din Cluj, un
skatepark construit dupa proiectul realizat de către membri ai clubului nostru, și inaugurat cu această ocazie.

Transylvanian Rippers s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, vineri, sâmbătă, duminică și a cuprins concursuri de skateboarding, role și BMX. Prima zi a fost rezervată calificărilor la cele trei probe, a doua zi finalelor, iar ultima zi a fost concursul de best trick si cel de Game of Skate pentru copii sub 14 ani. În cadrul concursurilor au existat doua categorii juniori (sub 18 ani) și seniori.
La Transylvanian Rippers au fost înscriși un număr de 107 participanți din 21 de localități din toată țara.

Soundul evenimentului a fost asigurat în ordine pe parcursul celor trei zile de către NDJ, Marwan DUA, Jaheyo, Chu The Jhu, Omu cu Butoane, Indjstione și DJ Mikeone. În seara finalelor a avut loc un after-party La Gazette. În cadrul festivalului au mai avut loc demonstrații de break-dance realizate de către trupa Welcome to the Dark Side și demonstrații de grafitti executate de către Architects Crew.

Vineri a fost ziua semifinalelor. Pe o vreme perfectă cei aproximativ 100 de rideri s-au întrecut pentru unul din cele 12 locuri calificante în finală, pentru fiecare din cele 6 categorii. Bătălia a fost aprigă, trickurile care mai de care, concursul ajungând la un nivel de performanță nemai întâlnit la noi.

Sâmbătă a fost ziua finalelor. atât la categoria juniori cât și la seniori. Un nivel extrem de ridicat al competiției ne-a făcut să rămănem doar cu amintiri frumoase. Memorabile au fost duelul bucureștenilor din finala skate juniori pe care au dominat-o total, finala de bmx juniori unde s-au vazut trickuri care ar trebui sa se dea la seniori, finala de role cu Moise Valentin în sfârșit “on fire”, finala skate seniori și duelul la sânge între Cristi Macaria și Marius Diatcu și bătălia din finala BMX seniori câștigată de către Alin Moldovan. Ziua s-a încheiat cu un after-party monstru La Gazette.

Duminică a început cu concursul de Game of Skate pentru copii sub 14 ani, unde tinerii ne-au arătat ca viitorul skateboardului în Romania e într-adevăr roz. A urmat o demonstrație de brek-dance și grafitti ca mai apoi participanții Transylvanian Rippers să se întreacă la concursul de best trick.

Transylvanian Rippers a fost realizat de către Clubul Sportiv Skateboard Transilvania în parteneriat cu Primăria Cluj și Transilvania Look și a fost susținut de către MBS Group, Area52, Qual Media, Anonbrand, U-Man, MarosBike, Umibike și Skateworld. Mașina oficială a evenimentului a fost Skoda Citigo și a fost oferită de către Compexit Trading.

 

Vă așteptăm anul viitor la noua ediție Transylvanian Rippers!

[tabs style=”boxed” title=”Rezultate”] [tab title=”Finala Skateboarding Juniori”]1. Dragost Carlan
2. Cohal Cristian
3. Petrut Diatcu[/tab] [tab title=”Finala Skateboarding Seniori”]1. Cristi Macaria
2. Diatcu Marius
3. Buta Andrei[/tab]  [tab title=”Best Tricks”]Skateboarding: Cristi Macaria si Cohal Cristian
Rolling: Miki
BMX: David Peto
MTB: Gellert Punkosti[/tab] [/tabs]

Lasă un răspuns