Cum iti alegi rotile pentru skateboard

In 1970, Frank Nasworthy a inventat rotile din poliuretan, un nou material revolutionar punand bazele companiei Cadillac Wheels care a devenit prima companie care a creat roti special pentru skateboard. Noile roti au oferit un imens avant tehnologic imbunatatind considerabil tractiunea, viteza si controlabilitatea skateboardului.

Cum iti alegi rotile care ti se potrivesc? Simplu!

 

 

Rotile vin in diverse marimi si forme, fiecare adaptata pentru un anumit tip de skating care se clasifica dupa:
Diametru: Reprezinta inaltimea rotii masurata in milimetri.

Durometru: Reprezinta duritatea rotii masurata pe scara “A”.

Pentru Street Skating se folosesc roti cu diametru intre 50-55mm si o duritatea cuprinsa intre 97-101A.

 

 

  Pentru Vert Skating se folosesc roti cu un diametru mai mare cuprins intre 55-65mm si cu o duritate mai mica decat rotile de street, cuprinsa intre 90-100A.

 

 
Pentru Cruising si Longboard se folosesc rotile cu diametru cel mai mare cuprins intre 64-75mm care ofera o viteza considerabil mai mare si o duritate mult mai mica, cuprinsa intre 78-85A care ofera posibilitatea de a trece peste diverse obstacole cum ar fi crapaturi in asfalt, foarte cunoscutele pietricele cu care toti am avut deaface la un moment dat.

 
In prezent putem alege dintr-o gama de produse extrem de variata in ceea ce priveste rotile. Cateva exemple de firme foarte cunoscute care construiesc roti special pentru skateboard: Ricta, Element, Plan B, Zero, Almost, Speed Demons, Jart, Darkstar, Flip, Enjoi, Momentum, Mystery, Pig, Powell,  World Industries, Girl, ZooYork, Sk8 Mafia, Birdhouse, Skate Mental, Slave, Spitfire, Gumballs si multe altele mai mult sau mai putin cunoscute.

De unde cumperi roti? Simplu!
Arunca un ochi pe lista cu skate shopurile online din romania!

Sau pentru super ocazii viziteaza Skatemap Romania shop

Tu ce roti folosesti si cum ti se par?:)

15 thoughts on “Cum iti alegi rotile pentru skateboard

  1. Ai uitat de rotile de freestyle care se folosesc dimensiuni cuprinse intre 54 – 58 mm si sunt late precum cele de vert si teava acului nu iese afara iti tre tubulara sa pui piulita :)) oricum buna prezentare … am avut pig mi-au placut super mult , almost am avut dar le-am tinut putin ca erau prea dure si imi rupeam gatul :)) , ricta mi s-au parut oribile …acum am baker si sunt super ok 😀 dar o sa testez niste spitfire

Lasă un răspuns